петък, 5 юни 2015 г.

Зелена седмица



Не ми достига време за да споделям, затова толкова късно публикувам зелената седмица.

Става все по- умничък и ме изумява все повече :)

Рисуваме със светло и тъмно зелено, показваме на тате резултата, по скайпа :) и задължителното "е-ееееее"

Лепим си на магнитната дъска зелени буквички и зелени пеперуди, харесва му да ги отлепва и залепва. Също рисувахме с зелен маркер на нея и после трием с гъба. ( много е интересен когато нещо сме го правили отдавна, но той е запомнил и идва и започва да върши ,примерно, онзи ден взе гъбата и започна да трие дъската( умничето на мама))

Животните във фермата
Взехме му образователни фигурки на животните от фермата Почти всичките ги различава и знае какъв звук издават. Пробвах го, на единия край на стаята наредих няколко животни и го карах да ми ги носи, знаеше кое да вземе, взимаше го, но после като види, примерно прасето, си го взима и него, и започва да обикаля, малко бяха успешните опити :) Показвам му и животните във книжка след това търсим в кошницата неговата фигурка. Миналата седмица даже отиде при фигурките гледа, гледа и започна да вика "Ко-ко-ко" и взе кокошката.

И любимото му тази седмица зелени топчета( силно препоръчвам , това е еко- почва за цветя, слагате във вода и тя набъбва)
С това си игра всеки ден по доооста време. Първия ден му направих езерце с жабка, следващия ден топчетата бяха още по -големи, а после направо ги отделих без вода. Гонеше ги, мачкаше, разглеждаше, пързаляха му се и мама не оставаше назад, и тя си играеше, и за мен беше много забавно :) Голям хит, определено!!!

Тук аранжираме цветя :) Нищо, че правим нещата наобратно :) даже го хванах в крачка сам да си аранжира, пак цветятя са наопаки, но така му харесва на човека :)

Пъхане на копчета в кутия, хареса се естествено. В началото повече ги пускаше по земята, но постепенно взе да се концентрира повече и довежда нещата до край ( това правихме отново тази седмица)

Кутия с зелени неща. Бърка, разглежда, харесаха му частите на кактуса, че можеше да ги пъха едно в друго

Правихме експеримент да слеем два цвята (жълт и син), за да стане зелен, като за целта сложих две купчинки със сода и боя и пръсках с оцет. Не знам до колко разбра, че стана зелен, то не че стана много зелено, хаха, но му хареса много реакцията, като сложа оцета. Гледа балончетата, като спрат започва веднага да сочи бутилката с оцет да слагам още и това упражнение доста пъти :)
Сензорна игра. Най- интересно му бе да гони малките зрънца.
Ежко е любител на метлите, обича на помага на мама и тате:
А ето и как се занимават по мъжки ...
Похапва зелени магданозени кюфтенца с чеснов сос :)

Следващата ни седмица беше оранжевата, надявам се утре или в неделя да успея и нея да публикувам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар