неделя, 6 март 2016 г.

Тема Пролет


Здравейте, приятели! 

Пролетта чука на вратата и е време да ѝ отворим и да я приветстваме. Тази седмица сме ви подготвили пролетни занимания. Това е пета седмица от нашето предизвикателство и решихме вече да определяме наградата с жребий. Вижте нашите предложения и смело споделете с нас своите пролетни занимания.

Мама Фани


За пролетната ни тема си направихме пеперуди от кори за яйца. Изрязах корите и ги увих с меки телчета, така че да наподобяват пеперуди. После децата ги оцветиха така, че да са шарени и весели.


Мама на Ежко


Ние с Ежко помагахме на птичките, които току що са дошли, да си правят гнездо. Гледахме клипче как истинско птиче си прави гнездо и Ежко беше много въодушевен, подскачаше, радваше се, после като му дадох материала, интереса беше още по- голям. Пробвахме първо с щипка за пране, но не ни се получи и продължихме с пръсти, взимахме едно по- едно клонки и ги слагахме в гнездото, (може да се представи и че това са червейчета , за малките птички), на следващия ден пробвахме с по- голяма щипка, от типа пинсети, но голяма, с нея се справи, но  пък взимаше по много клонки наведнъж, после реши, че пинсетата приличала на багер и замина, да товари камъни :D Това е от нас, темата е необятна и тепърва ще споделям с вас много, много идеи, очакваме и вашите идеи...


Мама Маги

Тази седмица се местим и с Веда работихме малко в бойни условия, но все пак успяхме да си поговорим за пролетта. Докато се разхождахме навън ѝ показвах дръвчетата, които вече започват да цъфтят и решихме да си направим и ние няколко цъфнали клончета. За целта използвахме зелен лист хартия, темперни боички, бутилка от кола и събрахме клончета от вън. Боядисвахме клончетата с кафяво (за да получим кафяво смесихме червено, черно и жълто) и ги отпечатвахме на листа, а после топихме дъното на шишето в бяла боя за да направим цветчетата.


За другото ни занимание си определихме символи на пролетта – лястовичка, пчела, дъжд, калинка, лале, кокиче, цъфнало клонче и слънце.Аз нарисувах по две от всяко на листчета и ги наредих разбъркано, като задачата на Веда беше да открива еднаквите и да ги отделя. Оказа се изключително забавна игра, Веда се справи блестящо и искаше да повторим. Освен това научи и няколко нови думички.




Мама Ивелина


Ето нашето занимание по темата. Цвете от вълнени топчета си направихме. Беше много забавно. Много й хареса усещането на вълната. Разглежда. Възклицава. Имитира ме като правех топчетата и се опитваше и тя. Къпахме топчетата във водата. Цветето ще бъде подарък за баба.


Мама Ани

Здравейте! Тази седмица не сме много творчески, а по скоро практични и натурално-пролетно-природни. Започнахме темата за пролетта от вкъщи, като поставихме боб и леща в една кутийка с памук и ги поливахме цяла седмица. Обяснявах за покълването, за нуждата от влага, светлина, топлина … целия процес. Днес вече имаме леща със стебло, а бобът установихме че покълва по бавно. На Бобо му беше много приятно да поставя зрънцата в кутията, а след като пораснаха да попипва стебълцата. Продължаваме да си ги гледаме.

Събота и неделя  си ходихме на село, където се запознахме с много растения  и животинки. Кокошки, патки, буболечки всякакви – голяма веселба. Набрахме си коприва и лапад, от които идната седмица ще си готвим вкусотии. 

Поздрави от нас, селско - пролетното ни послание е да се забавлявате повече сред природата през този хубав сезон!


Това са нашите пролетни предложения. Очакваме с нетърпение да видим вашите!

Позабавлявайте се с децата си, снимайте заниманията и ги публикувайте тук като коментар или в страницата ни във Facebook пак като коментар под съответния пост! Няма възрастови ограничения! Действайте и вдъхновете други родители с идеите си! Чрез жребий ще определим кое занимание ще спечели награда - ваучер от 5лв. от магазин ЕжкоБежко!

ПРЕДИЗВИКВАМЕ ВИ! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар